ТОВ «Громов» виготовляє на замовлення (за кресленнями клієнтів) металеві трапи для харчових виробництв, на німецькому обладнанні – лазерному і згинальному комплексах TRUMPF.
Харчова промисловість, як правило, пов’язана з ризиком виникнення хвороботворних бактерій і проникнення їх до готової продукції, що, в свою чергу, може призвести до вкрай негативних наслідків як для споживача, так і для виробника продукції.
Саме тому вкрай важливо виключити або хоча б мінімізувати можливість розмноження бактерій в цехах підприємств харчової промисловості.
За даними фахівців-санепідеміологів, найбільш забрудненою поверхнею в таких приміщеннях є підлоги, а це означає, що їх чистоті необхідно приділяти особливу увагу. Для цього в цехах харчових виробництв встановлюються трапи – пристрої для прийому і відведення стічних вод з підлоги в каналізацію. З огляду на неминучість постійної взаємодії з агресивним середовищем, трапи виробляються з особливого виду нержавіючої сталі – аустенітної сталі з низьким вмістом вуглецю (сталі AISI 304 і AISI 316).
Сучасні дослідження показали, що лише наявність трапів не є панацеєю від шкідливих бактерій, але саме конструкція трапа значно впливає на зниження або збільшення знаходження небезпечних бактерій в самому трапі.
Фактори, що впливають на санітарно-гігієнічний стан трапів
Одним з цих факторів є наявність або відсутність ущільнення під кантом трапа, яке перешкоджає руйнуванню кромки статі під динамічним і ударним навантаженням, а значить, і утворенню калюж, постійно заповнених водою.
Другий важливий фактор – кут при сполученні в трапі двох взаємно перпендикулярних поверхонь. Найбільш гігієнічним вважається рішення, коли сполучення здійснюється за рахунок заокруглення радіусом від 3 мм, що перешкоджає утриманню на поверхнях трапа забруднень під час прибирання.
І, зрештою, третій фактор – це конструкція дна трапа. Особливо це актуально, коли у трапа горизонтальний випуск. Правильна конструкція дна, з точки зору харчової безпеки, передбачає відсутність застійної зони. Дно трапа має бути розташоване вище, ніж його випуск.
Як бачимо, наявність у виробничих приміщеннях підприємств харчової промисловості правильно сконструйованих і виготовлених трапів дозволяє досягти найвищих стандартів гігієни та санітарної безпеки.
Замовити металеві трапи для харчових виробництв
ТОВ «Громов» швидко і якісно виготовить металеві трапи з нержавіючої сталі за кресленнями замовників, на лазерному і згинальному обладнанні TRUMPF (Німеччина), для підприємств харчової промисловості.
Звернувшись до нашої компанії, ви в найкоротші терміни зможете отримати готові трапи для харчових виробництв найвищої якості за розумними цінами. Для розрахунку вартості відправте ваші креслення на електронну пошту nikgromov@ukr.net.